Verlaag gratis de WOZ-Waarde van je woning

Betaal je te veel belasting? Haal dan hier je geld terug!

 

Informatie over de WOZ

WOZ staat voor 'Waardering onroerende zaken'. In het kader van de Wet WOZ stelt de Gemeente elk jaar de waarde vast van alle WOZ-objecten (zoals woningen, garages, bedrijfsgebouwen, winkels en bouwterreinen).

Wie op 1 januari is geregistreerd bij het Kadaster als eigenaar of beperkt zakelijk gerechtigde (recht van erfpacht, opstal, vruchtgebruik, gebruik en bewoning of appartementsrecht), ontvangt een WOZ-beschikking via het aanslagbiljet; u vindt de WOZ-waarde van uw object dus op uw aanslagbiljet.

De waarde van je huis, garage of andere onroerende zaak staat op de WOZ-beschikking. Heb je deze niet? Dan kun je deze opvragen via MijnOverheid.nl of bij de gemeente. Je kunt ook in het WOZ-waardeloket kijken.

WOZ-beschikking

Op de WOZ-beschikking staat de WOZ-waarde van je onroerende zaak (huis, garage of ander gebouw). Was je op 1 januari van een jaar eigenaar of huurder van een onroerende zaak? Dan ontvang je een WOZ-beschikking. Gemeenten stellen de WOZ-waarde ieder jaar opnieuw vast. De WOZ-waarde op de WOZ-beschikking is dan ook 1 jaar geldig.

WOZ-waarde opvragen

Heb je geen WOZ-beschikking? Dan kun je de WOZ-waarde van je onroerende zaak ook opvragen via:

 

Mijn Overheidhet WOZ waardeloket

Veel belastingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde. Een hogere WOZ-waarde betekent dus meer belasting betalen. Zo gaan bijvoorbeeld de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait of vermogensrendementsheffing), de onroerendezaakbelasting (ozb) en de waterschapsbelasting omhoog. 

Een lagere WOZ-waarde bespaart al gauw enkele tientjes tot enkele honderden euro’s per jaar. Een besparing, hoe klein ook, werkt ook in de volgende jaren door! Alle reden om de WOZ-beschikking te laten controleren en bezwaar aan te tekenen.

Belangrijk dus om te controleren of de WOZ-waarde klopt! Een te hoge WOZ-waarde kost tussen € 63,00 en € 2.538,00 per jaar. Over de looptijd van je hypotheek (30 jaar) betaal je dus tot € 76.140,00 te veel belasting. 

Wat je nu kunt doen is bezwaar maken tegen de te hoge WOZ-waarde op je WOZ-beschikking! Wij helpen je daarbij door jou alle juridische en administratieve rompslomp uit handen te nemen. Wij helpen je te besparen op:

  • Onroerende-zaakbelasting (OZB)
  • Waterschapsbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Roerende ruimtebelasting (woonboten, woonwagens, bedrijfsvaartuigen en kiosken)
  • Inkomstenbelasting

Na de aanmelding stelt een van onze specialisten een bezwaarschrift op. Na indiening van het bezwaarschrift heeft de gemeente tot uiterlijk 31 december de tijd om een uitspraak op het bezwaarschrift te doen. Vaak zal dit echter al eerder zijn.

Gedurende deze periode kun je de bezwaarprocedure volgen in een eigen online portaal. 

Ik wil een bezwaar indienen

Assurantie- & Financieringskantoor Fred Diepeveen biedt je graag deze service aan. Te veel particulieren met een eigen woning krijgen een veel te hoge aanslag WOZ. Onze partner Bezwaarmaker.nl maakt gratis bezwaar voor jou als particuliere woningbezitter. Als het bezwaar gegrond is betaalt jouw gemeente de kosten op grond van het wettelijk stelsel.

Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen draagt Bezwaarmaker.nl de kosten van de procedure (No Cure No Pay). Dit maakt de dienstverlening van Bezwaarmaker.nl zo bijzonder. Wat het jou dus kost? Helemaal niets!

 

Start hier de aanvraag